Blog

Blog

 

Van Geit tot Aap Quiz

31 Januari 2016

 
china quiz VIVAT is eind 2015 overgenomen door een Chinese Verzekeraar. Dit brengt veranderingen met zich mee. Aangezien VIVAT elk jaar start met een nieuwjaarsborrel en ze het dit jaar met een quiz wilden combineren, vroegen ze of ik een quiz in elkaar kon zetten met het thema: China.
 
Ik heb met plezier gewerkt aan het in elkaar zetten van de Quiz. Het heeft mij weer wat wijzer gemaakt over dit land. Wist je dat de Chinese muur in totaal langer dan 8000 km is? En dat meer dan 10% nog steeds Mao vereert? 2015 was het jaar van de Geit en 2016 het jaar van de Aap: vandaar de keuze voor de naam van de quiz.

 
Naast Quizvragen hebben de deelnemers een verhaal met Chinees thema mogen doorvertellen aan elkaar, hebben ze beroemdheden geraden en de prijs was een typisch Chinees cadeau.
 
VIVAT had geregeld met restaurant Ruig dat er tussendoor hapjes en drankjes waren, zodat alle zintuigen geprikkeld werden die avond.
 
Het was een gezellige avond – de deelnemers hebben genoten. Ik heb het zelf ook erg naar mijn zin gehad. Het is iedere keer weer een leuke uitdaging om een groep enthousiast te krijgen en ze mee te laten dansen op de muziek voor ‘bonus euro’s’. “Voor geld doen we alles”, zei één van de deelnemers met een grote glimlach op haar gezicht.
 
De afsluiter van de quiz was het oplaten van een wensballon. Iedereen had er een wens opgeschreven, dus als het goed is zijn de deelnemers nu een stukje gelukkiger. En anders worden ze dat vast in de nabije toekomst.
 
VIVAT bedankt voor de fantastische avond!
 
Referentie Marlous van VIVAT: “We hadden een gezellige avond en er werd veel gelachen. Quizmiss kreeg iedereen mee. En de op maat gemaakte quiz paste bij het afgesproken thema.”
 

Echte mannen versus Power vrouwen Quiz

18 September 2015

Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars… deze uitspraak werd voor mij opnieuw bevestigd door de informatie die ik tegenkwam tijdens het creëren van de ‘Echte mannen vs Power vrouwen’ quiz. Ik heb heel wat binnenpretjes gehad; er waren heel wat momenten van herkenning!
 
Ine Oerlemans van KplusV vroeg mij een quiz te maken die voor verbinding zou creëren tussen haar directe collega’s en een andere organisatie waar ze veel mee samenwerken. Samen hebben we gebrainstormd over een passend spel. Een variant op het Jongens tegen de Meisjes spel -bekend van tv- sprak haar aan. Ze vroeg mij ook om een leerelement toe te voegen. Zelf vond ik een stoerdere benaming wel op z’n plaats, en dus ontstond de ‘Echte mannen vs Power vrouwen’ quiz.
 
Tijdens de quiz werden kennis en vaardigheden van de geslachten getest. Naast allerlei spellen, konden de deelnemers ook meezingen en meedansen met muziek voor bonus euro’s. Het meeswingen zorgde voor de nodige hilariteit en versterkte de goede sfeer.
 
Ine had geregeld dat er versnaperingen aanwezig waren, zodat de deelnemers tussendoor ook hun smaakpapillen konden prikkelen en hun dorst konden lessen.
 
Tot het einde van de quiz bleef het een gelijkwaardige strijd. Uiteindelijk hebben de dames toch de meeste ‘euro’s’ binnengesleept en gewonnen. Naast quizmaster was ik ook jurylid… zou het soms daarmee te maken hebben, dat de dames de prijs in ontvangst mochten nemen? 😉
 
Referentie Ine Oerlemans van KplusV organisatieadvies: “Monica de QuizMiss heeft ons echt een geweldige middag bezorgd. We organiseerden een evenement voor onze opdrachtgever dat we in wilden vullen op een speelse maar ook leerzame manier. Monica deed dat perfect. Onder veel hilariteit heeft iedereen een goed beeld gekregen van de verschillen tussen mannen en vrouwen. Een absolute aanrader!”

 

Psychologie Quiz

15 November 2014

 
psychologie quiz utrechtOf de Spel Quiz pittige psychologische spellen kon bevatten… dat was de vraag van de organisator van het uitje van Kwintes. Ik had een spel klaarliggen die lichte raakvlakken met de psychologie had. Dit maakte het tot een uitdaging om een spel te bedenken die goed aansloot bij de wensen van de groep. Ik heb dus een spel quiz op maat gemaakt.
 
Aangezien het een spel is, heb ik wel gekozen voor een bepaalde mate van luchtigheid gecombineerd met pittige psychologie opdrachten. Zo waren er quizvragen als: ‘noem de 6 basisemoties’ en ‘hoe zwaar zijn onze hersenen’ en had ik een spel waarin de groep de persoonlijkheidsprofielen van MBTI van beroemdheden moest raden.
 
Ik vond het zelf ook erg leuk om te doen. De groep bevestigde achteraf dat zij het erg naar hun zin hebben gehad. Ik had de goede balans gevonden van luchtigheid en pittigheid.
 
Het is het iedere keer weer een feest om de groepen te zien stoeien met als gevolg dat er verbinding ontstaat. De groep had gekozen voor een combinatie met diner. Dus na het spel gingen zij lekker aan tafel. Wederom een geslaagde spel quiz. De deelnemers zeer tevreden en ik weer stukje gelukkiger: ik heb de groep weer dichter bij elkaar gebracht. Dit sluit aan op mijn missie: mensen met elkaar verbinden.
 
Referentie van de organisator:
 
Liesbeth Verheul-van Eyk (Kwintes): Wij hebben het totale uitje die dag heel leuk en gezellig gevonden. Op een leuke ontspannen wijze sloot het uitje aan bij ons werk in de psychiatrie. Heel leuk was jouw bijdrage; psychiatrie met een lach en soms even goed nadenken. De competitie ‘strijd’ tussen de 2 groepen collega’s was ook leuk; zie je elkaar weer eens op een andere manier!
 
 

“Oefen alvast je Uteregs accent!”

Verslaglegging Hou van Utrecht Spelshow

22 oktober 2014

 
2014-05-22-3323Utrecht! Wie houdt er niet van?! De domtoren is overdag en ’s avonds in volle glorie te bewonderen. Ik geniet dagelijks van de domstad als ik op mijn fietsie door de binnenstad rijd. Geniet jij er ook van?! Weet je hoe hoog de domtoren is? En hoe goed ben jij in het nadoen van het Uteregs accent? Utrecht heeft veel charmes en prachtige verborgen schatten. Een goede reden dus om een spelshow over Utrecht hieraan te wijden.

 
De laatste Hou van Utrecht spelshow die ik heb gegeven was voor een bedrijfsuitje. Tijdens het uitje gingen de deelnemers verdeeld in teams de strijd met elkaar aan. Dit zorgde voor geklier, plezier en vertier 🙂 In de spelshow kwamen kennis- en schattingsvragen naar voren, de deelnemers werden getest op hun snelheid, creativiteit en handigheid. De spellen zijn gebaseerd op de Ik Hou van Holland Quiz bekend van televisie: het flutgerucht, bekende utrechters raden, muziek raden, etc. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid om te winnen door een portie geluk. Dit maakte het extra spannend voor de einduitslag!! Gezelligheid alom!
 
Door de strijd en spellen voelden de deelnemers zich met elkaar verbonden. Het is zo mooi om het plezier en de saamhorigheidsgevoel terug te zien bij de teamleden. Hier doe ik het allemaal voor! Hier word ik gelukkig van.
 
De groep heeft van te voren zelf een bijdrage geleverd. Er werden persoonlijke anekdotes opgestuurd die ik in quizvragen heb gegoten. Dit maakte de spelshow persoonlijk en dus nog leuker! Als QuizMiss heb ik dit proces begeleid door vooraf een aantal vragen naar de gehele groep te sturen.
 
Binnenkort presenteer ik de Hou van Utrecht spelquiz bij een netwerkborrel. Dit met als doel om de verbondenheid tussen de leden te stimuleren. Bovendien leren ze elkaar ook beter kennen. Hoe gezellig is dat, dat je kan genieten van een spelshow en dat je ook nieuwe mensen ontmoet?

 
Oefen hier je Uteregs accent: Tineke Schouten – toiletjuffrouw
 

 

“Win een fotoshoot met mijn chippendales!”

Making of: Parodie 50 Tinten Spelshow

13 augustus 2014

 
Vijftig tinten grijs decoratie - foto uitgesneden voor blog
Wist je dat er meer dan 69 seksstandjes bestaan?! En hét stripnummer van Joe Cocker – “You can leave your hat on” is?!
 
Het was erg grappig om de Parodie Vijftig Tinten Spelshow in elkaar te zetten. Zo stond ik met mijn oren te klapperen toen ik via een online fun-shop allerlei spullen bestelde… ik hoopte dat die producten discreet zouden worden verzonden: stopte er dus opeens een bestelbusje voor de deur met daarop “Fun tools”! Heel discreet. 😉
 
Ik ben wel “wijzer” geworden op dit gebied: wist je dat tongzoenen in straattaal ook wel ‘amandeltennissen’ wordt genoemd? En dat leeuwen 50x per dag de liefde bedrijven?! En wist je dat de hit “Blow my wistle baby” helemaal niet zo onschuldig is als ie lijkt?! Luister en bekijk de clip: Whistle – Flo rida
 
De Parodie Vijftig Tinten Spelshow bevat spellen zoals quizvragen en muzieknummers raden, en het heeft een aantal ‘ongewone’ spellen: zoals dat de dames hun sexy moves mogen showen en andere kwaliteiten mogen tonen. Deze spellen zorgen voor de nodige hilariteit tijdens de spelshow 🙂
 
Om het uitzicht van de dames tijdens de spelshow te verfraaien heb ik wat decoratie geregeld: er zijn onder andere zelfgemaakte banners, sexy-mannen-schorten, blinddoeken, bunny-outfits en ‘ring voor sex’-bellen… Bovendien heb ik levensgrote cut-out chippendales via de post binnengekregen! Moeilijk om dan nog de aandacht van de dames vast te houden tijdens zo’n uitje 😉
 
Om de uitjes persoonlijk te maken verzamel ik van te voren anekdotes van de dames. Die komen aan bod tijdens de show. Als de dames dan later terugdenken aan het spel dan staat vast het schaamrood op hun kaken… helemaal geslaagd dus! 😉
 
Win een fotoshoot met mijn chippendales
 
Met welk nummer zat jij vroeger heel hard mee te zingen dat achteraf gezien boordevol spannende teksten zit?! 😉
 
Deel het en maak kans op een meet-and-greet en fotoshoot met mijn twee chippendales 😉

Reacties zijn uitgeschakeld.